Tuesday, April 14, 2015

ΠΑΣΟΚ, Πανανθρώπινη Έννοια


Δεν υπάρχει πλέον σήμερα κανένας πολιτισμένος λαός στον πλανήτη που δεν γνωρίζει την αλήθεια για την Ελληνική γλώσσα - την μητέρα όλων των γλωσσών. 

Τα Ελληνικά, η πλουσιότερη γλώσσα στον κόσμο, με 90 εκατομμύρια λεκτικούς τύπους, είναι η μοναδική στον κόσμο που γίνεται δεκτή ως νοηματική γλώσσα απο τους Η/Υ προηγμένης τεχνολογίας. Όλες τις υπόλοιπες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές. Τα Ελληνικά δηλαδή, είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογικές, είναι οι γλώσσες στις οποίες αυθαιρέτως ορίζεται οτι το σημαινόμενο εννοείται με το σημαίνον. 

Αρα η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως - πράγματος, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές - σημαίνουν δηλαδή κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που τη χρησιμοποιούν. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», λόγω της μαθηματικής δομής της, δηλαδή την μοναδική γλώσσα στην οποία δεν υπάρχουν όρια, και γι’ αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Οι διαπρεπέστεροι γλωσσολόγοι παγκοσμίως συμφωνούν στο οτι η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή, φιλότιμο, ΠΑΣΟΚ. Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον, το ΣΟΚ απο το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».

Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα = γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Ο «βοη-θός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. 

Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Τα Ελληνικά είναι η γλώσσα που ο Κικέρων ήθελε να χρησιμοποιούν για να συνδιαλέγονται οι θεοί: «ει θεοί διαλέγονται τη των Ελλήνων γλώττη χρώνται». Η γλώσσα, που διδάσκεται στα πανεπιστήμια της Εσπερίας και σ' άλλες κρασπεδικές γωνιές του κόσμου από τα πρωτότυπα των αρχαίων, η γλώσσα-καταφύγιο σε κάθε Αρμαγεδδώνα, κατά τον διαχρονικό και πάντα επίκαιρο Αρκάδα ιστορικό Πολύβιο: «εν καιροίς χαλεποίς μέμνησο της γλώσσης». Η γλώσσα, που δίχως τις ρίζες της πολλές άλλες γλώσσες (κυρίως η αγγλική) θα ήταν εντελώς διαφορετικές, καθώς κι ο πανανθρώπινος πολιτισμός. Η γλώσσα του Σολωμού, του Παπαδιαμάντη, του Σεφέρη, του Ελύτη.

«όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί, 
όπου και να θολώνει ο νους σας, 
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό 
και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη»

Η Ελληνική γλώσσα - χειμαρρώδης ποταμός που πηγάζει απ' τα βάθη των αιώνων μεταφέροντας κι απαυγάζοντας «προγόνους». Και όταν λέμε προγόνους, εννοούμε τη φύση, την παράδοση, την Ιστορία, τον πολιτισμό, τα μνημεία, τις πηγές, τους μύθους, τα παραμύθια. Αυτά που εν συντομία αποκαλούμε ανθρώπινες ρίζες. Ρίζες, όπως τα 40 εκατομμύρια λεκτικών τύπων που η Ελληνική γλώσσα έχει δανείσει σε όλες τις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου, δίχως τις οποίες θα ήταν αδύνατον να εκφραστούν έστω και οι απλούστερες των εννοιών. 

Ας δούμε, για παράδειγμα, την ελληνικότατη λέξη ΠΑΣΟΚ. Η λέξη αυτή, τόσο στενά συνδεδεμένη με την Ελλάδα - τον Ελληνικό Ήλιο, τον Πολιτισμό, την Σοφία, την Κοινωνία, τον Κοινωνισμό - Σοσιαλισμό. Η λέξη που περικλείει όλη την Ιστορία του Έθνους, έχει γίνει πλέον πανανθρώπινη έννοια, μεταφέροντας την σοφία του Ελληνικού πολιτισμού ως τα πέρατα του κόσμου, όπως μας αποδεικνύει το παρακάτω απλούστατο πείραμα με το λογισμικό μετάφρασης της Google, που μας αποκαλύπτει τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ σε όλες τις γλώσσες του κόσμου! 



ΠΑΣΟΚ στα Λευκορωσσικά, τη γλώσσα της Λευκορωσσίας, σημαίνει άμμος. Η άμμος των Ελληνικών ακτών, των ομορφότερων σε όλο τον πλανήτη. Η ίδια άμμος που ύμνησαν οι μεγάλοι μας ποιητές, 

ο Ελύτης


«Ἄγνωστος καὶ γλαυκὸς
χαράζοντας στὰ στήθια μου τὸ πελαγίσιο του ἔμβλημα.
Μὲ τὴν ἄμμο στὰ δάχτυλα ἔκλεινα τὰ δάχτυλα
Μὲ τὴν ἄμμο στὰ μάτια ἔσφιγγα τὰ δάχτυλα 
Ἦταν ἡ ὀδύνη»

και ο Σεφέρης

«Πάνω στην άμμο την ξανθή 
γράψαμε τ’ όνομά της..
ωραία που φύσηξε ο μπάτης
και σβήστηκε η γραφή.»

Στα Εβραϊκά, ΠΑΣΟΚ σημαίνει στίχος. Ποιά μεγαλύτερη αναγνώριση για τον Ελληνισμό, της ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με την κύρια λειτουργική μονάδα της Ποίησης, αυτής της εξαίρετης δημιουργίας του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, της αρτιότερης όλων των Τεχνών, που συνδέει τη Γλώσσα, τη Μουσική, τον Ρυθμό, σε ενα σύνολο αξεδιάλυτης λυρικής αρμονίας:


«Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π’ ανατέλλει
μας οδηγεί
εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα λεύτερη 
σοσιαλιστική
Ελάτε μαζί μας και όλοι αδερφωμένοι 
να πάμε μπροστά
κι αν μας σταθούν εμπόδιο σ’ αυτή μας την πορεία 
το δίκιο μας φωτιά»




Μέχρι την Ιαπωνία έχει φτάσει το μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας. ΠΑΣΟΚ στα Ιαπωνικά σημαίνει Προσωπικός Υπολογιστής - και δικαίως! Το μεγαλύτερο ίσως επίτευγμα της πληροφορικής, εφευρέθηκε επι κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, και ποιά ήταν η κυβέρνηση που εισήγαγε την Πληροφορική στην υπηρεσία του πολίτη; Το ΠΑΣΟΚ, φυσικά!






Αλλά η αναγνώριση δεν έρχεται όταν σε θαυμάζουν οι μεγάλοι. Η αναγνώριση και η δόξα έρχεται όταν σε θαυμάζουν οι μικροί. Έτσι, στην Σέσοθο, την γλώσσα του Λεσόθου, στην άκρη της Νοτίου Αφρικής, αυτής της ατέλειωτης ηπείρου, έχει φτάσει ο Ελληνισμός, η Διεθνής Ελληνική γλώσσα, και η Πανανθρώπινη έννοια του ΠΑΣΟΚ.

Και τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει ΠΑΣΟΚ, εκτός απο Λύση;




Περνάμε στην Σλοβακία - όπου η Πανανθρώπινη Ελληνική γλώσσα χάρισε στα Σλοβάκικα την λέξη ΠΑΣΟΚ, που νοηματοδοτεί το καλλίτερο, το πιο εκλεκτό, το πιο μαλακό και νόστιμο κομμάτι κρέατος, την ποιοτικότερη για τον άνθρωπο τροφή - το φιλέτο.



Στα Ουκρανικά, ΠΑΣΟΚ σημαίνει ζώνη. Μια ζώνη που τυλίγει ολόκληρο τον πλανήτη, η Ελληνική γλώσσα και ο Ελληνικός πολιτισμός, μια ζώνη που ενώνει όλους τους ανθρώπους της γής με το ιδανικό της Ελευθερίας, για την οποία έδωσαν το αίμα τους οι Έλληνες είς τους αιώνες των αιώνων.  


Τέλος, εαν κάποιος ταξιδιώτης έκλεινε τα μάτια και άφηνε την ψυχή του να ταξιδέψει και να περιπλανηθεί μέχρι να φτάσει στην άλλη άκρη του πλανήτη, τι άλλο θα μπορούσε να συναντήσει άραγε εκεί, εκτός απο Ελλάδα!

Στα Ινδονησιακά, όπως και στα Malay, την διεθνή γλώσσα των χωρών της περί των στενών της Μάλακκα Αυστρονησίας, ΠΑΣΟΚ σημαίνει παροχήπρομήθεια.

Ποιά άλλη απόδειξη άραγε χρειάζεται για την Ελληνικότητα των λαών της Αυστρονησίας, ποιά άλλη απόδειξη μπορεί να ζητήσει ο οποιοσδήποτε για το πανανθρώπινο χαρακτήρα της Ιδέας του ΠΑΣΟΚ;

Και τι άλλο, άραγε, χρειάζεται για να μας θυμίσει, όπως έγραψε και ο μέγιστος των Ελλήνων ποιητών, ο Καβάφης, πως: 



«Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά
ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν,
ώς τους Ινδούς»